2009. április 22., szerda

Ebédötlet: Zöldlepény


Ma valami újat és különlegeset próbáltam ki, amit a zalabéri Szent Antal fogadó szakácsa kínált a Zala megye újságban. Igaz, kicsit más körítéssel készítettem, de a végeredmény így is isteni lett! Ez tulajdonképpen spenótpalacsinta darálthús és sajttöltelékkel. Receptje:
Sűrű palacsintatésztát keverünk 2 tojás, 3 dl tej és 1 dl ásványvíz liszttel való besűrítésével. 20 dkg fokhagymával, sóval, borssal fűszerezett spenótot keverünk bele (esetemben mirelitet). Serpenyőben lepénykéket sütünk belőle. Fél kg darálthúsból készült pörkölttel és sajttal töltöttem meg, 10 db lett belőle.

 A félbehajtás előtt:


Együtt a 10 darab lepényke:


A szakács úr ajánlatában csak füstölt sajtot tett bele, ami összeragasztja, és roston sült csirkemell mellé ajánlja köretként. A színe megdöbbentő. de nagyon finom és laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése