2009. június 14., vasárnap

Ebédötlet: Szójaszószos-zöldséges csirkeragu

Most a szójaszósz két igen kellemes végeredményű felhasználását is leírom nektek. Barátom anyukája úgy készíti el, hogy wokban hirtelen pirosra süti a szójaszósszal meglocsolt és vegyes (gondolom főleg grill jellegű) fűszerekkel megszórt pulykahusit. Hosszúkás csíkokra szokta vágni hozzá. Ha ez kész, félreteszi, és wokban olajon megpirít legyalult káposztát és sárgarépát, a húshoz arányos mennyiségűt. Ha ez is kész összekeveri a kettőt. Egy isteni omlós husis, kicsit roppanó zöldséges keveréket kapunk, ami rizzsel és tésztával is jó. Nekem tésztával jobban ízlett.

Ahogy én készítem:

Egymagam számára egy fél csirkemellet használok fel, nagyjából karikákra vágva. Olajon megsütöm jó pirosra, sózom, bőven borsozom és szójaszósszal meglocsolom. Ha ez kész, teszek hozzá meleg vízzel szűrőben átmosott fagyasztott zöldséget. Ez bármilyen lehet. Egy kis vizet öntök rá, és hagyom fedő alatt főni/párolódni. Tényleg kevés vizet teszek, hiszen nem főtt húst akarok enni. Ha a zöldség már megpuhult, akkor leveszem a fedőt hogy párologjon a víz. Ha már elfogadható mennyiségű, besűrítem egy fél kanál liszttel a szaftot. A hús itt is kellemesen omlós lesz a szójaszósztól, a szaft pedig finom fűszeres. Ez inkább rizzsel jó, de tésztával is összeillik. Ma is ilyet fogok készíteni, de a fő bizonyíték a finomságára: még anyukámnak is nagyon ízlett, pedig ő aztán megmondja a tutit, ha nem jó!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése