Ahogy én készítem:
Egymagam számára egy fél csirkemellet használok fel, nagyjából karikákra vágva. Olajon megsütöm jó pirosra, sózom, bőven borsozom és szójaszósszal meglocsolom. Ha ez kész, teszek hozzá meleg vízzel szűrőben átmosott fagyasztott zöldséget. Ez bármilyen lehet. Egy kis vizet öntök rá, és hagyom fedő alatt főni/párolódni. Tényleg kevés vizet teszek, hiszen nem főtt húst akarok enni. Ha a zöldség már megpuhult, akkor leveszem a fedőt hogy párologjon a víz. Ha már elfogadható mennyiségű, besűrítem egy fél kanál liszttel a szaftot. A hús itt is kellemesen omlós lesz a szójaszósztól, a szaft pedig finom fűszeres. Ez inkább rizzsel jó, de tésztával is összeillik. Ma is ilyet fogok készíteni, de a fő bizonyíték a finomságára: még anyukámnak is nagyon ízlett, pedig ő aztán megmondja a tutit, ha nem jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése