2012. február 14., kedd

Recycle: Parafatábla dugóból


A szobám dísze lesz ez a tábla, amin a legkedvesebb fényképeimet fogom tárolni. Tavasszal újrafestjük a falat, majd megmutatom a végleges állapotában is, ígérem! Addig is lássuk, hogyan készítettem el!

1. Első lépésként kellett egy kis inspiráció:

Ugyan azonnal beleszerettem ebbe az óriástáblába, azért nem lehetett volna egy az egyben kivitelezni. Az én apró szobámba jobban illik egy kisebb szív, a leendő lila falamhoz pedig a vörösboros dugók passzolnak.

2. Apuval megtisztítottunk, fűrészeltünk, csiszoltunk egy régi bútorlapot. Egy snassz téglalappal is beértem volna, de meggyőzött, hogy jár nekem a szívecske. :) Természetesen lehet új farostlemezt is használni, de így az igazi az újrahasznosítás.

3. Pálmafa ragasztó (Palma expressz faragasztó), tengernyi dugó (nem alkeszek vagyunk, apu hotelben dolgozik :D)

3. Most türelemjáték következik. Ki kell válogatni a nagyjából ép és egyforma magasságú dugókat. Külön figyelmet fordítani a különleges mintájúakra. Egy kismadaras volt a kedvencem, kár, hogy csak kevés volt belőle.



4. Egyenként ráragasztgatjuk őket a kívánt sorrendben. Én a széleknél kezdtem, de közben nem tudtam megállni, hogy a közepébe ne pakoljak. Az aljukat és az oldalukat is beragasztóztam. Apránként lehet csak haladni, 1-1 óra száradási időt hagytam a blokkok között.

5. A hézagokat kevés átlátszó Sziloplaszttal töltöttem ki, hogy biztosan stabil és tartós legyen.

6. Akasztó felszerelése: a farostba könnyedén beleszerelhetünk bármilyet. Elég súlyos lett a végeredmény, így mindenképpen két rögzítő pont kellett, bár a forma is ezt sugallta.

7. Jöhetnek rá a fényképek! :)