2009. november 29., vasárnap

Adventi készülődés

Az utolsó pillanatban sikerült rábírnom anyukámat az adventi koszorú készítésre (kellett egy kis szemforgatás hozzá :D). Szerette volna, hogy az isteni hortobágyi palacsintája is a képen legyen, nehogy azt higgyék, hogy éheztet minket. Szerintem aki rám néz, rájön, hogy nem fenyeget ez a veszély, de itt a bizonyíték is. :) A gyertyáink közül a lilák a bűnbánatot, a rózsaszín Szűz Mária szenvedését, a piros pedig az életet és az örömöt jelképezi. Egyetértettünk, hogy elég dísz rá a fenyőgally és a tobozkák.



Készítettünk a kollégiumi ajtómra egy pufók angyalkás koszorúcskát is. Ez a kedvenc díszem, még egy gimis osztálytársamtól kaptam ajándékba. :)


Novemberben ezzel búcsúzom tőletek, kellemes karácsonyi készülődést és az egyetemistáknak sikeres vizsgaidőszakot kívánok! Nekem is sajnos már most kedden kezdődnek a vizsgák. Azért decemberre számíthattok még karácsonyi vásáros képtömkelegre, kedvenc karácsonyi zenéimre és sok-sok ékszerre!

2009. november 23., hétfő

Őnagysága, a kutyanő (anya szerint inkább birka)


Amikor megláttam ezt a kis kerámia faliképet, azonnal beleszerettem. Nagyon emlékeztet a hangulata Amelie festményeire, amik éjszakánként a képből kiemelkedve beszélgettek egymással. Pál Tünde munkája, és ti is vásárolhattok hasonlót a Váci utca 45-ös szám alatt lévő kézműves boltban. Érdemes benézni, csodálatos dolgokat árulnak elérhető áron!

Variációk egy nyakékre

Azért szeretem a brossokat, mert a legegyszerűbb, semmilyen ruha is sokarcú és egyedi lesz tőlük. Van is nagyon sok kitűzőm, szeretem halmozni és variálni őket. Az új nyakláncom is három arcot kapott, és senki nem mondaná meg, hogy nem direkt ilyen. A brossok Kapolcsról, tavalyi karácsonyi vásárról és Ledannától vannak.





Na mit gondoltok?

Új láncok

Mostanában készítettem magamnak ezt a két láncot. Szívem csücske mindkettő. :) Az alapanyagokat vaterán vadásztam hozzá, kivéve a kis Eiffel-tornyot, amit Párizsból kaptam ajándékba. A háttérben a kedvenc otthonkamintás ingruhám látható.

2009. november 15., vasárnap

Hervadó idő




Minden nap csak újabb réteg ragacsos cafat
a múlt elporladó ígéreteiből szőtt
menyasszonyi por-fátyol.
...
Tudtam, hogy nem is jössz
mégis
foszlott szalagom újra és újra
hajamba fontam
...
Vártalak.
...
Levelek százai jegyzik az időt
mit neked tartogattam
de a széllel hullottak ma mind
az őszi avarba.
...
Ennyi. Azt hiszem sosincs tanulság igazán.

2009. november 8., vasárnap

Bőrékszerek Erdélyből

Nagyon szeretem Erdélyt, eddig kétszer volt szerencsém kirándulni keresztül-kasul rajta. Mindkétszer bőrékszerekkel tértem haza. Sajnos készítőjükről nincs sok adatom, ezt az első szettet ajándékba kaptam:

(Még gimiben kipróbáltam én is a linómetszést, amivel ezek is készültek, de én elég kétbalkezes vagyok ezekhez a finom árnyalatokhoz.)

Ezek pedig Czirják Szilárd munkái, egy segesvári kézművesvásáron vettem őket. Soha még hasonlót sem láttam, nagyon ötletes technikával készültek. Imádom a kacskaringóikat és a színeiket! :)